Dukan için Nefis Lezzetli Şekersiz Çikolatalı Süt Reçeli Tarifi :)
Tatlı krizlerimden birinde deli gibi internette dolaşırken 2 sene filan önce keşfettiğim süt reçelini şekerle yaptığımda yerken hep pişmanlık duyuyordum. Çok tatlı bir şey çünkü :)
Şimdi dukanda herkesin süt reçeli yaptığını görünce sarıldım Formtat60'a (karamelize özelliği olduğundan daha güzel bir tadı oluyor). Çok lafı uzatmak istemem, hemen tarife geçiyorum.
Çikolatalı Süt Reçeli
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı Takita Formtat60
1 buçuk kaşık yağı azaltılmış kakao
1 miktar SABIR :)
Yapılışı:
Önce sabrımızı sınıyoruz :) Çünkü 1 litre sütü 3te 1i kalana kadar tıngır mıngır saatlerce kaynatıyoruz. Ben şahsen etrafından pek ayrılmadığım için, taşma filan pek yaşamıyorum ama siz dikkat edin. Süt 3te 1 kalınca tatlandırıcıyı ekleyip karıştırıyoruz, koyulaşana kadar yine kaynamaya devam ediyor biz de arada karıştırıyoruz dibi çok tutmasın diye, iyice koyulaşınca 1 buçuk yemek kaşığı (damak zevkine göre 2) kakao ekleyip sürekli karıştırıyoruz, ocağın altı kapatıldıktan sonra yanmaması için karıştırmaya devam edip kaynama baloncukları durunca ılımaya bırakıyoruz, ılıyınca da kavanoza döküp soğumaya bırakıyoruz. İsterseniz sıcak sıcak yiyebilirsiniz ama ben soğuk seviyorum.
Afiyet olsun :)
Şimdi dukanda herkesin süt reçeli yaptığını görünce sarıldım Formtat60'a (karamelize özelliği olduğundan daha güzel bir tadı oluyor). Çok lafı uzatmak istemem, hemen tarife geçiyorum.
Çikolatalı Süt Reçeli
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı Takita Formtat60
1 buçuk kaşık yağı azaltılmış kakao
1 miktar SABIR :)
Yapılışı:
Önce sabrımızı sınıyoruz :) Çünkü 1 litre sütü 3te 1i kalana kadar tıngır mıngır saatlerce kaynatıyoruz. Ben şahsen etrafından pek ayrılmadığım için, taşma filan pek yaşamıyorum ama siz dikkat edin. Süt 3te 1 kalınca tatlandırıcıyı ekleyip karıştırıyoruz, koyulaşana kadar yine kaynamaya devam ediyor biz de arada karıştırıyoruz dibi çok tutmasın diye, iyice koyulaşınca 1 buçuk yemek kaşığı (damak zevkine göre 2) kakao ekleyip sürekli karıştırıyoruz, ocağın altı kapatıldıktan sonra yanmaması için karıştırmaya devam edip kaynama baloncukları durunca ılımaya bırakıyoruz, ılıyınca da kavanoza döküp soğumaya bırakıyoruz. İsterseniz sıcak sıcak yiyebilirsiniz ama ben soğuk seviyorum.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder