Dukan Ekmek Tatlısı Tarifi
Merhaba,
Bu sabah günlük kepek hakkımdan 4 tane minik ekmek çıktığı için bu ekmekleri ne yapacağımı şaşırdım. 1 tanesi öğle yemeğimde, 1 tanesini tost olarak, 1 tanesini de birazdan tarifini vereceğim tatlı olarak kullandım. 1 tane de arttı "gece acıkması" için saklıyorum:)
Öncelikle ekmek tarifini vereyim. Siz tatlıyı kendi ekmeğinizle de yapabilirsiniz. Ben krep yapacakken ekmeğe döndüm.
1 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 tepeleme yemek kaşığı süt tozu
2 çay kaşığı kabartma tozu (fazlası acılaştırır)
Kek kıvamı alana kadar da süt (çok sulu olmasın)
Karıştırdıktan sonra fırına verdim. 4 tane muffin oldular.
Tatlı tarifi ise:
Muhallebi hazırladım.
2 bardak süt
1 yemek kaşığı m. nişastası
2 yemek kaşığı takita formtat 60
İsteğe bağlı sahlep 1 çay kaşığı dolusu
Yoğunlaşana kadar kaynattım çok sulu bırakmayın. Sahlep koymamın sebebi dondurucuya koyup tadının dondurma olmasını sağlamak.
Bir tarafta tatlandırıcı, nescafe ve su ile hazırladığım karışımla ekmeğimi ortadan kesip, ıslattım.
Kaseye bir kaşık muhallebi döktüm, sonra ıslanan tatlı ekmeğimin bir parçasını koydum, biraz daha muhallebi döktüm üzeri kapanınca, ekmeğin diğer yarısını koydum, yine üzeri kapanana kadar muhallebi döktüm. Sonra 200 derece fırında üst ızgarayı açıp üstünün yanmasını sağladım. Bunu yapmanıza gerek yok ama ben denemek istedim :) Ilınmasını bekledim. Ardından buzdolabına, iyice soğuyunca da dondurucuya koydum.
3-4 saat sonra çıkarıp, bıçakla kenarlarını ayırıp, tabağa ters kapatıp çıkardım. Tadı ve görüntüsü gerçekten tatmin edici.
Not: Nescafeli suya mutlaka biraz tatlandırıcı koyun, ama çok fazla değil. Muhallebi de tatlı.
Umarım anlatabilmişimdir. Afiyet olsun.
Bu sabah günlük kepek hakkımdan 4 tane minik ekmek çıktığı için bu ekmekleri ne yapacağımı şaşırdım. 1 tanesi öğle yemeğimde, 1 tanesini tost olarak, 1 tanesini de birazdan tarifini vereceğim tatlı olarak kullandım. 1 tane de arttı "gece acıkması" için saklıyorum:)
Öncelikle ekmek tarifini vereyim. Siz tatlıyı kendi ekmeğinizle de yapabilirsiniz. Ben krep yapacakken ekmeğe döndüm.
1 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 tepeleme yemek kaşığı süt tozu
2 çay kaşığı kabartma tozu (fazlası acılaştırır)
Kek kıvamı alana kadar da süt (çok sulu olmasın)
Karıştırdıktan sonra fırına verdim. 4 tane muffin oldular.
Tatlı tarifi ise:
Muhallebi hazırladım.
2 bardak süt
1 yemek kaşığı m. nişastası
2 yemek kaşığı takita formtat 60
İsteğe bağlı sahlep 1 çay kaşığı dolusu
Yoğunlaşana kadar kaynattım çok sulu bırakmayın. Sahlep koymamın sebebi dondurucuya koyup tadının dondurma olmasını sağlamak.
Bir tarafta tatlandırıcı, nescafe ve su ile hazırladığım karışımla ekmeğimi ortadan kesip, ıslattım.
Kaseye bir kaşık muhallebi döktüm, sonra ıslanan tatlı ekmeğimin bir parçasını koydum, biraz daha muhallebi döktüm üzeri kapanınca, ekmeğin diğer yarısını koydum, yine üzeri kapanana kadar muhallebi döktüm. Sonra 200 derece fırında üst ızgarayı açıp üstünün yanmasını sağladım. Bunu yapmanıza gerek yok ama ben denemek istedim :) Ilınmasını bekledim. Ardından buzdolabına, iyice soğuyunca da dondurucuya koydum.
3-4 saat sonra çıkarıp, bıçakla kenarlarını ayırıp, tabağa ters kapatıp çıkardım. Tadı ve görüntüsü gerçekten tatmin edici.
Not: Nescafeli suya mutlaka biraz tatlandırıcı koyun, ama çok fazla değil. Muhallebi de tatlı.
Umarım anlatabilmişimdir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder