Dukan Süt Helvası - Bursa Yöresi :)
Merhaba
Bursalı olarak sürekli yediğim ve eşime yaptığım bir normal tarifi dukana uyarladım. Tadı birebir olmadı tabi ama kendimi kandırmama yetti. Şimdi sizinle bu son derece pratik ve leziz tarifimi paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı süt tozu
2 bardak süt
tatlandırıcı
vanilya aroması
Tarifi:
Helva yapar gibi 1 tk zeytin yağında yulaf kepeğini kavurun, kokusu çıkınca süt tozunu eklediğiniz soğuk sütü yulaf kepeğine dökün. Tatlandırıcı ve aromayı da katıp yoğunlaşana kadar pişirin. Küçük bir çömlek ya da borcam fırın kabına döküp, fırının sadece üst ızgarasını açıp en üste yerleştirin. 5-10dk içinde üstü yanık yanık olunca fırını kapatıp, biraz sonra fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin. Çok sıcak oluyor dikkat edin benim gibi ağzınızı yakmayın dayanamayıp :))
Afiyet Olsun...
Bursalı olarak sürekli yediğim ve eşime yaptığım bir normal tarifi dukana uyarladım. Tadı birebir olmadı tabi ama kendimi kandırmama yetti. Şimdi sizinle bu son derece pratik ve leziz tarifimi paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı süt tozu
2 bardak süt
tatlandırıcı
vanilya aroması
Tarifi:
Helva yapar gibi 1 tk zeytin yağında yulaf kepeğini kavurun, kokusu çıkınca süt tozunu eklediğiniz soğuk sütü yulaf kepeğine dökün. Tatlandırıcı ve aromayı da katıp yoğunlaşana kadar pişirin. Küçük bir çömlek ya da borcam fırın kabına döküp, fırının sadece üst ızgarasını açıp en üste yerleştirin. 5-10dk içinde üstü yanık yanık olunca fırını kapatıp, biraz sonra fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin. Çok sıcak oluyor dikkat edin benim gibi ağzınızı yakmayın dayanamayıp :))
Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder