Dukan Magnolia
Hibisküslü yoğurtlu bir şeyler deneyeyim derken. Gözüme yetersiz gelmesi sebebiyle biraz geliştirmelerle, bu muhteşem sonuca ulaştım. Bir deneyin memnun kalacaksınız :) Sunum da bir harika doğrusu.
Dukan Magnolia
Malzemeler:
Alt Katman:
1 yemek kaşığı hibisküs çayı
1 çay kaşığı agar agar (toz jelatin de olur)
1 kutu light çilekli yoğurt (tolere)
Orta Katman:
Dukan meyveli gevrek ya da rondodan geçirilmiş kek kırıntıları
Muhallebi Katmanı:
1 tatlı kaşığı nişasta (tolere)
1 bardak süt
Tatlandırıcı
Süsleme:
1 çay kaşığı meyveli yoğurt
1 yaprak demlenmiş hibisküs yaprağı
Tarifi:
Hibisküsü 1 çay bardağı kaynar suda demleyip süzdüğüm suyunu sıcakken 1tepeleme çay kaşığı agar agar ile iyice karıştırdım, tatlandırıcı koydum 2yk meyveli yoğurtla karıştırdım şampanya bardaklarına döküp yarım saat buzdolabında beklettim.
Buzdolabından çıkardığım bardaklara dukan gevrek koydum biraz, eğer elinizde dukan gevrek yoksa kalmış kek ya da kurabiyelerinizi rondodan geçirip koyabilirsiniz.
Üzerine 1tatlı kaşığı mısır nişastası ile 1bardak süt ve tatlandırıcı karıştırıp dukan puding yapıp döktüm.
En üzerlerine 1çay kaşığı meyveli yoğurt ve hibisküs yaprağı ile süsledim. 2 porsiyon çıktı.
Afiyetler olsun efenim:)
Dukan Magnolia
Malzemeler:
Alt Katman:
1 yemek kaşığı hibisküs çayı
1 çay kaşığı agar agar (toz jelatin de olur)
1 kutu light çilekli yoğurt (tolere)
Orta Katman:
Dukan meyveli gevrek ya da rondodan geçirilmiş kek kırıntıları
Muhallebi Katmanı:
1 tatlı kaşığı nişasta (tolere)
1 bardak süt
Tatlandırıcı
Süsleme:
1 çay kaşığı meyveli yoğurt
1 yaprak demlenmiş hibisküs yaprağı
Tarifi:
Hibisküsü 1 çay bardağı kaynar suda demleyip süzdüğüm suyunu sıcakken 1tepeleme çay kaşığı agar agar ile iyice karıştırdım, tatlandırıcı koydum 2yk meyveli yoğurtla karıştırdım şampanya bardaklarına döküp yarım saat buzdolabında beklettim.
Buzdolabından çıkardığım bardaklara dukan gevrek koydum biraz, eğer elinizde dukan gevrek yoksa kalmış kek ya da kurabiyelerinizi rondodan geçirip koyabilirsiniz.
Üzerine 1tatlı kaşığı mısır nişastası ile 1bardak süt ve tatlandırıcı karıştırıp dukan puding yapıp döktüm.
En üzerlerine 1çay kaşığı meyveli yoğurt ve hibisküs yaprağı ile süsledim. 2 porsiyon çıktı.
Afiyetler olsun efenim:)
Yorumlar
Yorum Gönder